Fırında Beşamel Soslu Et Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Et Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı (Bol etli sevenler 1 kg da kullanabilir)
  • 5-6 tane yeşil biber
  • 4-5 tane kırmızı biber (Kapya)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak veya sarımsak tozu
  • Sıvıyağ (Göz kararı)
  • 5-6 adet patates
  • 2-3 tane yemeklik domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 paket knorr beşamel sos
  • 3,5 su bardağı süt
  • Kaşar peyniri rendesi (İsteğe bağlı)

    Fırında Beşamel Soslu Et Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kuşbaşı etimizi pişirelim, ayrı bir yerde dursun. Daha sonra soğanları, biberleri, sarımsakları yağda kavuralım, domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.
  • Kavrulan sebzelerin içine dökelim, isteğe bağlı olarak salçamızı ekleyelim. Son olarak öncesinde pişirdiğimiz etleri içine katalım, baharatlarımızı ekleyerek karıştıralım.
  • Patateslerimizi küp küp doğrayalım bir kapta yağ ile karıştıralım ve dikdörtgen borcama (Büyük) serelim. Patateslerimizi 180-190 derece ayarladığımız fırına atarak yaklaşık 20 dakika pişirelim. Bu arada beşamel sosumuzu pişirelim.
  • Pişen patateslerin üstüne sebzeli et harcımızı yayarak dökelim, en üste tencerede pişirdiğimiz beşamel sosumuzu dökelim ve tekrar fırına atarak 200 derecede üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  • Kaşarlı yapmak isteyen pişmeye yakın kaşar rendesi serpebilir. Gerçekten çok lezzetli bir yemek oluyor. Şimdiden afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder