Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk kalça tarafından
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı beyaz susam
- Çöp şiş
Garnitürü İçin
- 4 patates elma dilim
- 4 kuru soğan
- 10 sivri biber
- 2 domates
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı
- Önce sosu için sarımsağı rendeleyip derin cam kaseye alıp soya sosu, bal, tuz ve zeytinyağını karıştıralım kuşbaşı doğranmış tavukları içine atalım güzelce karıştırıp sosu yedirelim streçleyip dolaba kaldıralım bir gece bekletelim.
- Acilse 3 saatte olur ama gece beklerse daha lezzetli oluyor.
- Ertesi gün fırın tepsisine yağlı kağıt serip şişe dizdiğimiz tavukları yerleştirelim elma dilim patates ve diğer malzemeleride ilave edelim.
- Patatesin üzerine sıvı yağ, tuz ve pul biber gezdirip alt üst edelim önceden 200 derecede ısıttığımız fırına verelim kontrollü bir şekilde 1 saat pişirelim.
Not: Tavuğun kalça kısmı herzaman daha lezzetlidir. Birde fırına verirken diğer malzemelerin pişmesi ne yakın yeşil biberleri koyun. Erken koyarsanız yanabilir. Tavuk şişleri dizip susama bulayın bunun için kesme tahtasının üstüne susamı döküp yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder