6 Ağustos 2021 Cuma

Bir Hafta 4 Kez Yaptığım Poğaça Tarifi

 

Bir Hafta 4 Kez Yaptığım Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket indesit maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta 1 inin sarısı üstüne
  • 4 su bardağı un

Arasına Sürmek İçin

  • 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

İçi İçin

  • 1 bardak rendelenmiş kaşar

    Bir Hafta 4 Kez Yaptığım Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamur yoğuracağımız kaba sıvı malzemeleri koyalım üzerine mayayı tuzu ilave edip yavaş yavaş un ilave edip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim ve 4dölelim tereyağı eritelim soğutalım hamurun iki tanesini az un serpelim ve açalım açtığımız hamurun bir tanesine yağ sürelim diğer açtığımız hamuru koyup tekrar yağ sürelim ve rulo şeklinde saralım.
  • Diğer hamuruda aynı şekilde yapalım dolapta 15 dakika dinlendirelim daha sonra 3 parmak aralıklı keselim alt tarafından buruşturup az elimizle bastırıp oklava yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açalım.
  • İçine iç malzemesi koyup d şekli verelim yumurta sarısı sürüp 250 derece fırında pişirelim ben bir kaç tane de kıymalı yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder