4 Ağustos 2021 Çarşamba

Bisküvi Topları Tarifi

 

Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 paket petibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram tereyağı veya margarin (Eritilmiş)

Üzeri İçin

  • 80 gram sütlü çikolata
  • 1 paket sıvı krema
  • Hindistan cevizi, toz fıstık, granül şeker vs.

    Bisküvi Topları Tarifi Yapılışı

  • Büyük bir kapta bisküvileri iyice ezilir.
  • Pudra şekeri, kakao, vanilya, soğuk süt, ve bir yemek kaşığı tereyağını(eritilmiş̧) eklenip yoğurulur.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve servis tabağına dizilir.
  • Kremayı küçük bir tencereye alınarak ısıtılır.
  • Bitter çikolatayı eklenip iyice eritilir.
  • Daha sonra iyice soğumaya bırakılır.
  • Soğuyup kıvamını alınca hazırladığımız bisküvi toplarının üzerine gezdirilir.
  • Üzerine ister hindistan cevizi ister toz antep fıstığı ve isterseniz beyaz çikolata ile şeritler çekerek süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder