Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kadayıf
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tatlıyı yapmaya başlamadan önce şerbetini hazırlayalım. Çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olması gerekir.
  • Tencereye şekeri ve suyu, 1 dilim limonu ekleyelim.
  • Şerbet kaynadıktan sonra 25 dakika kısık ateşte kaynaşması yeterli olacaktır.
  • Tepsiye kadayıfları alalım. Tel tel açalım.
  • Tereyağı eritelim, sıvı yağı içine karıştırıp hazır edelim.
  • Cevizi rondoda çekelim.
  • Kadayıfı yarısını bir kenara alalım.
  • Kalan yarısına yağın bir kısmını üzerine gezdirerek dökelim ve elimizle kadayıf yedirelim ve tepsiye bastırarak yerleştirelim.
  • Ceviz içini bolca serpelim.
  • Kadayıfın diğer yarısına kalan yağı dökelim elimizle iyice yedirelim tepsinin üstüne bastıralım. (ben küçük bir tava kapağı ile bastırdım)
  • 170 derece de önceden ısınmış fırında alt üst ayarında pişirelim.
  • Tepsinin altının iyi kızarması için son +5dakika fırının sadece alt ayarına getirip borcamda ki tatlıyı fırının en altına alalım. İstediğimiz gibi kızarınca fırından alalım.
  • Şimdi gelelim en önemli bölüme.
  • Kadayıf tatlısının ilk sıcağı geçince yani 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine eşit şekilde dökelim, dilimleyelim.
  • 3-4saat sonra servis edebiliriz.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder