29 Ağustos 2021 Pazar

Browni Tadında Islak Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200ml 

Yapılışı

  1. Öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye 2 çay bardağı toz şekeri ve 2 çay bardağı suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Yaklaşık 5-6 dakika kaynattığınız şerbeti soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
  3. Kurabiye hamuru için yoğurma kabına bir adet yumurtayı alalım.
  4. Bir çay bardağı toz şekeri ve oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağını ilave edip 5 dakika daha çırpmaya devam edelim. Tereyağınızın oda sıcaklığın da olmasına dikkat edin.
  5. Daha sonra bir çay bardağı sıvı yağ, elenmiş dört yemek kaşığı kakao, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu ve biraz un ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ayrıca unun miktarı unun cinsine kalitesine ve malzemelerdeki ufak tefek farklılıklardan dolayı çok az değişebilir. Ben toplamda 3 su bardağı un kullandım.
  6. Hamurumuzu ele yapışmayan yumuşak kıvamda olmalı çok fazla un ilavesi yaparak hamuru sertleştirmeyin. Aksi halde kurabiyeleriniz piştikten sonra sertleşip şerbetini istediğiniz gibi çekemeyebilir.
  7. Kıvam alan kurabiyelerimizi şekillendirme aşamasına geçebiliriz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayıp şekil verelim.
  8. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  9. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180 ° fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  10. Fırından aldığımız kurabiyeleri soğuyan şerbetin içerisine alarak 1-2 dakika tutup servis tabağına alalım.
  11. 1Şerbetleyip servis tabağını aldığımız kurabiyeleri fıstık veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder