Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Toz biber
Yapılışı
- İlk olarak uygun bir tencereye tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavuralım.
- İri bir şekilde doğradığımız soğan ve patatesi de ekleyelim, 5 dakika daha kavuralım.
- Sebzelerimiz güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak granülü ekleyerek karıştıralım.
- Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Pişen sebzelerimizi pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder