Yelpaze Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanla Bir Tepsi Kebap) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
Köfte harcı için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1,5 çay kaşığı tuz
Salçalı sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Yelpaze Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanla Bir Tepsi Kebap) Tarifi Yapılışı
- Saplarını kestiğimiz bostan patlıcanlarımızı eşit bir şekilde ortadan ikiye keselim.
- Patlıcanlarımızdan bir tanesini alalım ve yan taraflarına çöp şiş koyarak dilimleyelim. Çöp şişler sayesinde patlıcanlarımızı dilimlerken tabanına kadar inmemiş olacağız.
- Tüm patlıcanlarımızı aynı şekilde dilimledikten sonra 7-8 dilim olacak şekilde ortadan iki keselim ve tuzlu su içerisine alarak kararmasını önleyelim.
- Köftesi için uygun bir yoğurma kabına kıymayı alalım. Üzerine rendelediğimiz soğanı ilave edelim.
- Rendelenmiş sarımsak, kekik, kimyon, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek malzemelerimiz güzelce karışana kadar yoğuralım.
- Köfte harcımız hazır hale gelince patlıcanlarımızı alalım ve dilimlerin arasına harcımızdan yerleştirelim. Malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Ardından tavamızı ocağa alalım, içerisine sıvı yağı alarak kızdıralım.
- Yağımız kızdıktan sonra patlıcanlarımızı yağın içerisine alalım ve çevirerek kızartalım.
- Kızaran yelpaze patlıcanlarımızı uygun bir tabak içerisine alalım. Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanlarımızı borcama alalım.
- Salçalı sosu için uygun bir kase içerisinde salça, kekik, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, tuz, zeytinyağı ve sıcak suyu karıştıralım.
- Hazırladığımız salçalı sosumuzu yemeğimizin üzerine gezdirelim ve önceden ısıttığımız 200°C fırında üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder