Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Kreması İçin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır/buğday)
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata Kreması İçin
- 100 gram bitter çikolata
Üzeri İçin
- Toz kakao
Çikolata Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, sıvı yağ süt ilave edilir çırpmaya devam edilir, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpalım.
- Kek kalıbının her tarafı yağlanır ve hamur kalına boşaltılır.
- 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir (Fırın ısı ayarına göre dakikalarda değişiklik olabilir kontrollü pişirin)
- Pişen keki gırından alalım ve üzerine temiz bez örterek kenarda bekletelim.
- Kreması için tereyağı hariç bütün malzemeyi tencereye koyup karıştıralım, ocağın altını açalım göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim tereyağı ekleyip yağın karışmadı için karıştıralım ve kremanın yarısından biraz az başka bir kaba koyup ayıralım (Sade olarak üzeri için ayırıyoruz)
- Tencerede kalan krema sıcakken hemen bitter çikolata ekleyip karıştırarak eritelim ve tart kekin üzerine döküp üzerini düzleştirelim.
- Kenara ayırdığımız krema tamamen soğuyunca biraz mikserle çırpalım ve sıkma torbasına koyup çikolatalı kremanın üzerine istediğimiz şekilde sade krema ile şekillendirelim, ben üzerine biraz kakao serptim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder