Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi ( petibör bisküvide olabilir)
  • 100 gram tereyağı
  • 500 gram labne peyniri ( mascarpone veya quark da olabilir)
  • 1 adet sıvı krema ( 200 ml.slag sahne)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta ( benim tercihim mısır nişastası)
  • 1 paket vanilya

Çilek sosu için;

  • 500 gram çilek
  • 1 çay bardağı şeker ( yarımda olabilir çileğin tadına göre)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim.
  • Eritmiş olduğumuz tereyağı ile güzelce karıştırıp 26 veya 28 santimlik kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt koyup iyice bir bardak yardımı ile sıkıca bastırıp düzeltelim. Dolaba kaldıralım.
  • Labne peyniri, şekeri ve vanilyayı mikserle çırpalım.
  • Kremayı ekleyip çırpalım ve arkasından unu da ekleyip çırpalım.
  • En son yumurtaları tek tek ekleyerek mikserimizin yavaş ayarında çırparak yedirelim.
  • Karışımı bisküvilerin üzerine dökelim.
  • Kalıbımızın etrafını aliminyun folyo ile güzelce saralım ve fırının en alt tabanına bir borcama su doldurup koyalım ki pastamızda çatlama olmasın.
  • 175 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırınımız da 1 saate yakın pişirelim.
  • Piştikten sonra fırını kapatıp kapağı yarı açık vaziyette pastamızı 45 dakika bu şekilde bekletelim.
  • Çilek sosu; çilekleri rondodan geçirelim ocağa alalım.
  • Şeker ve nişatayı ekleyelim ve kaynatalım kıvam alacaktır zaten( isterseniz çok az kürdan ucuyla organik gıda boyası koyabilirsiniz )
  • Ilıklaşınca sosu pastamızın üzerine döküp dolaba kaldıralım. Bir gece dolapta kalırsa tadı daha lezzetli oluyor.
  • Çilek dışında istediğiniz bir meyvede kullanabilirsiniz hatta sade yapıp üzerine servis aşamasında reçel de koyabilirsiniz her türlü şahane bir tat💐.
  • Deneyecek olanlara kolay gelsin şimdiden afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder