Tel Tel Pastane Açması Tarifi

 

Tel Tel Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 .5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya (kuru mayada olabilir)
  • 2 yumurta sarıları dışına sürülecek
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Aralarına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Tel Tel Pastane Açması Tarifi Yapılışı

  • Şeker ,ılık su ,süt ve maya bir geniş yoğurma kabına alınıp karıştırılır .
  • Mayanın çözülmesi için bir 15 dakika bekletilir.
  • Geri kalan tüm malzemeler içine koyulup güzel yumuşak bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanması beklenir .
  • Mayalandıktan sonra 15 tane bezeye ayrılır ve poğaça şeklinde açılır.
  • 1 çay kaşığı yumuşamış tere yağı alınıp arasına sürülüp rulo şekli verilir.
  • Hepsi bittikten sonra açma şeklinde yuvarlayarak kıvrımları oluşturulup tepsiye dizilir .
  • Yarım saat tepsi mayası yapıp, yumurta sarısını sürüp isterseniz susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder