Cocostar Pasta (En Favori Tariflerimden) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için :
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı süt
Hindistan cevizli katı için
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 poşet krem şanti
- Krem şantiyi hazırlamak için tarifine göre süt
Çikolatalı ganaj için
- 1 paket sıvı krema
- 2 adet bitter veya sütlü çikolata (80 gram olanlardan iki adet kullandım, toplamda 160 gr)
Cocostar Pasta (En Favori Tariflerimden) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kek ile başlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Kalan malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz.
- Kelepçeli bir kaba (siz isterseniz borcamda yapabilirsiniz) pişirme kağıdı koyarak hamuru döküyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Keki fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekliyoruz ve süt ile ıslatıyoruz.
- Bu sırada kremşantiyi pakette yazan tarife göre blendır ile çırpıyoruz.
- Çırpmış olduğumuz kremşantiye iki bardak hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz ve katı bir hal alıyor. Bunu kekin üzerine yayıyoruz.
- Ayrı bir tencereye sıvı kremayı alıyoruz.
- Krema kaynama noktasına gelince ocaktan alıyoruz ve içine çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığı ile ile çikolatayı eritiyoruz, pastanın üzerine döküyoruz. İyice soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- En az 3-4 saat bekletiyoruz. Bu şekilde pasta dinlenince daha güzel dilimlenecektir.Kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim, basit ama görüntüsüyle ve tadıyla muhteşem iddialı olduğum tariflerden birisi. Şimdiden afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder