Cocostar Pasta (En Favori Tariflerimden) Tarifi

 

Cocostar Pasta (En Favori Tariflerimden) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için :

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Hindistan cevizli katı için

  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 poşet krem şanti
  • Krem şantiyi hazırlamak için tarifine göre süt

Çikolatalı ganaj için

  • 1 paket sıvı krema
  • 2 adet bitter veya sütlü çikolata (80 gram olanlardan iki adet kullandım, toplamda 160 gr)

    Cocostar Pasta (En Favori Tariflerimden) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kek ile başlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Kalan malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz.
  • Kelepçeli bir kaba (siz isterseniz borcamda yapabilirsiniz) pişirme kağıdı koyarak hamuru döküyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekliyoruz ve süt ile ıslatıyoruz.
  • Bu sırada kremşantiyi pakette yazan tarife göre blendır ile çırpıyoruz.
  • Çırpmış olduğumuz kremşantiye iki bardak hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz ve katı bir hal alıyor. Bunu kekin üzerine yayıyoruz.
  • Ayrı bir tencereye sıvı kremayı alıyoruz.
  • Krema kaynama noktasına gelince ocaktan alıyoruz ve içine çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığı ile ile çikolatayı eritiyoruz, pastanın üzerine döküyoruz. İyice soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • En az 3-4 saat bekletiyoruz. Bu şekilde pasta dinlenince daha güzel dilimlenecektir.Kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim, basit ama görüntüsüyle ve tadıyla muhteşem iddialı olduğum tariflerden birisi. Şimdiden afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder