Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 bağ brokoli
  • 1 adet konserve mısır
  • 3-4 adet mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz
  • Karabiber, toz biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Süt ve karabiber

    Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  • Biber ve mantarlı yemeklik doğrayın.
  • Uygun bir tavada iki yemek kaşığı sıvı yağ ile soteleyin.
  • Bir yandan uygun bir tencerede kaynanmış suda brokolileri 8 dk haşlayalım ve süzelim.
  • Daha sonra makarnamızı haşlayalım.
  • O sırada beşamel sosumuzu hazırlayın.
  • Tereyağını eritip un ilave edip biraz kahverengi alana kadar kavuralım.
  • Sonra sütümüzü ilave edelim yavaş yavaş koyu akışkan bir kıvam aldıktan sonra ocağımızın altını kapatalım.
  • Biraz karabiber ve tuz serpip çırpalım ve kenara alalım.
  • Haşlanan makarnamızı bir büyük borcama alalım.
  • Üzerine sıvı yağ, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber gezdirelim ve karıştıralım.
  • Daha sonra mısır, brokolileri, sotelenmiş mantar ve biberleri ekleyip karıştıralım.
  • Üstüne beşamel sosunu döküp rende kasar peyniri gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Dinlendikten sonra servis edip afiyetle yiyebilirsiniz ❤️🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder