5 Ağustos 2021 Perşembe

Çıtır Rulo (Tahinli Haşhaşlı) Tarifi

 

Çıtır Rulo (Tahinli Haşhaşlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet baklavalık yufka (daha az ya da daha fazla olabilir)

Tahinli harç için;

  • Yarım su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı pudraşekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı harç için;

  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı pudraşekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Çıtır Rulo (Tahinli Haşhaşlı) Tarifi Yapılışı

  • Tahin, pudraşekeri ve sıvı yağı bir kapta karıştırdım.
  • Haşhaş, pudraşekeri ve sıvı yağı ayrı bir kapta karıştırdım.
  • Her bir yufkaya haşhaşlı ya da tahinli harçtan sürerek rulo halinde sardım.
  • İç malzemeleri çok fazla kullanmadım 1 yemek kaşığı kadar serpmek yeterli olur.
  • Bütün iç malzemeleri bitirene kadar devam ettim.
  • Hepsini yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
  • 170derecede kızarana kadar pişirdim. Fırını daha önceden ısıtmadım zaten pişmesi de çok kısa sürüyor 10 15 dakika kadar. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder