Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg semizotu
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 2 adet domates
- 1 çay bardağına yakın pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar su ve tuz
Semizotu Yemeği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak semizotunu ayıklayıp güzelce yıkayalım soğanlarımızı küp küp doğrayıp yağda kavuralım.
- Soğanlar öldükten sonra içine salçaları ilave edip salça kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Semizotunu ilave edelim.
- Semizotunun üstüne ince ince doğradığımız domatesleri (rendeleyebilirsiniz de) ve pirinci ilave edip suyunu verelim. Suyunu fazla vermiyoruz.
- Semizotu kendi suyunu da salıyor çünkü karıştırmadan semizotu yumuşayıncaya kadar pişirelim
- Karıştırırsak pirinçler dibe çöker ve yapışma yapabilir isteğe göre su ilavesi yapabilirsiniz şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder