5 Ağustos 2021 Perşembe

Semizotu Yemeği Tarifi

 

Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg semizotu
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağına yakın pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar su ve tuz

    Semizotu Yemeği Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak semizotunu ayıklayıp güzelce yıkayalım soğanlarımızı küp küp doğrayıp yağda kavuralım.
  • Soğanlar öldükten sonra içine salçaları ilave edip salça kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Semizotunu ilave edelim.
  • Semizotunun üstüne ince ince doğradığımız domatesleri (rendeleyebilirsiniz de) ve pirinci ilave edip suyunu verelim. Suyunu fazla vermiyoruz.
  • Semizotu kendi suyunu da salıyor çünkü karıştırmadan semizotu yumuşayıncaya kadar pişirelim
  • Karıştırırsak pirinçler dibe çöker ve yapışma yapabilir isteğe göre su ilavesi yapabilirsiniz şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder