8 Ağustos 2021 Pazar

Çıtır Tavuk Tarifi

 

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar pulbiber

Tavukları bulamak için

  • Un

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavukları ince uzun jülyen şeklinde doğrayalım.
  • Bir kaseye yoğurt, salça, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Elde ettiğimiz sosu tavukların üzerine döküp iyice karıştıralım.
  • Üzerini kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekletelim ( bir gece beklerse daha iyi olur).
  • Yeteri kadar unu geniş bir kaba alıp tavuk parçalarını una bulayalım.
  • Tavaya 5-6 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup tavuklarımızı dizelim ve arkalı önlü kızartalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder