Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yeteri kadar pulbiber
Tavukları bulamak için
- Un
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavukları ince uzun jülyen şeklinde doğrayalım.
- Bir kaseye yoğurt, salça, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Elde ettiğimiz sosu tavukların üzerine döküp iyice karıştıralım.
- Üzerini kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekletelim ( bir gece beklerse daha iyi olur).
- Yeteri kadar unu geniş bir kaba alıp tavuk parçalarını una bulayalım.
- Tavaya 5-6 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup tavuklarımızı dizelim ve arkalı önlü kızartalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder