8 Ağustos 2021 Pazar

Çatlamayan Cheesacake Barları Tarifi

 

Çatlamayan Cheesacake Barları Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin

  • 390 gram yulaflı bisküvi
  • 120 gram eritilmiş tereyağı

Kreması İçin

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket(200 ml) sıvı krema
  • 720 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta

Üzeri İçin

  • 1,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 350 gram frambuaz
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

    Çatlamayan Cheesacake Barları Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tabanı için bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Her yeri iyice ıslanana kadar karıştırıyoruz (Eğer yetersiz gelirse iki yemek kaşığı kadar süt ekleyebilirsiniz)
  • 24×32 cm ebatındaki kalıba bisküvili karışımı döküp her yeri eşit olacak şekilde bastırarak düzeltiyoruz. Bu işlemi bir bardağın taban kısmıyla da yapabilirsiniz.
  • Kreması için bir tencereye biraz su koyup kaynatıyoruz. Tencerenin üzerine suya değmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kap koyup içine yumurtaları ve şekeri alıyoruz.
  • Yaklaşık 15 dakika boyunca tel çırpıcıyla karıştırarak yumurtaları benmari usulü pişiriyoruz. Yumurtalar iyice kabarıp köpük kıvamına gelmeli. Krema kıvamına gelen yumurtaları başka bir tencereye aktarıyoruz.
  • Üzerine labne peyniri, nişasta, şeker ve kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladığında vanilyayı da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
  • Bisküvi tabanının üzerine döküp eşit olacak şekilde kremayı yayıyoruz. Bu şekilde streç filmle üzeri kapatıp biz üzerinin sosunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  • Sosu için tencereye suyu ve nişastayı alıp karıştırıyoruz. Ardından frambuazları ve şekeri ekleyip karıştırarak ocağa alıp pişiriyoruz.
  • Sosumuz pişip kıvam alınca vanilyayı da ekleyip karıştırarak ocaktan alıyoruz. Sosun ilk sıcağı çıkınca kremanın üzerine döküp yayıyoruz. Buzdolabında bir gece bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder