2 Ağustos 2021 Pazartesi

Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Karamel sos için

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı krema ( 200 ml paketin yarısı)

    Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü için yağ bir tencereye alınır orta ateşte eritilir.
  • Un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • 2 dk kadar ocağın altı kısılarak süt ilave edilir hiç ara vermeden hızlı bir şekilde çırpılır şeker ilave edilir.
  • Karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir ,göz göz olan muhallebi 1 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır.
  • Vanilya eklenip karıştırılır.
  • Pişen muhallebi bir iki dakika blendırdan geçirilir ıslatılmış bir tepsi veya kaselere boşaltılır.
  • Karamel sos için; şeker yanmaz bir tavaya alınır orta ateşte hiç kaşık değdirmeden eritilir.Tavayı sallayarak şekerin erimesini sağlayalım
  • Karamel rengini alan şekerin altı tamamen kısılır tereyağı ilave edilir eriyene kadar karıştırılır.
  • Kremayı da ekleyerek sürekli karıştırılır tamamen karışan karemel sos 1 dakika kadar pişirilip ocaktan alınır.
  • Ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
  • Ilıyan karamel sos iyice soğuyan muhallebinin üzerine dökülür, soğuması için dolaba kaldırılır.
  • 4-5 saat kadar soğuması beklenir. Ardından üzerine dilediğiniz gibi süslenir nefis sütlü tatlı hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder