1 Ağustos 2021 Pazar

İrmik Soslu Rulo Baklava Tarifi

 

İrmik Soslu Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baklavalık yufka

Sos Malzemesi İçin

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı krema (Süt de olabilir )
  • 1, 5 su bardağı ince kıyılmış fındık (İsteğe bağlı )

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzerine Sürmek İçin

  • 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    İrmik Soslu Rulo Baklava Tarifi Yapılışı

  • En önce şerbetini hazırlayalım. 1 gün öncesinden de pişirip buzdolabında hazır bekletebilirsiniz. Şeker ve suyu ocağa alalım kaynamaya başlayınca içine limon sıkıp orta ateşte 15 dakika kaynatalım ve iyice soğumaya bırakalım.
  • Sos malzemesi için; derin bir kap içerisine yumurta ve şekeri koyup tel çırpıcı ile karıştıralım üzerine yoğurdunu, sıvı yağını, kremasını katıp tekrar karıştıralım.
  • İrmik ve kabartma tozunu da ilave edip kek hamuru kıvamında akışkan bir sos elde edelim ve 10 dakika kadar dinlendirelim kıvam alması için. Tezgaha üst üste 2 adet yufka koyalım.
  • Kepçe ile sostan gezdirerek döküp fırça ile yayalım. Daha sonra; kıyılmış fındık içinden yufkanın her yerine serpelim. Ucundan tutarak, sıkıca rulo şeklinde kıvırarak baklavayı saralım.
  • Daha sonra ruloları 2-3 parmak kalınlığında keselim ve dizelim. ♡ Tüm yufkaları bu şekilde bitirip dizdikten sonra, üzeri için tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştıralım ve baklavaların üzerlerine sürelim.
  • Önceden ısınmış alt üst ayar 180 derecelik fırında 20 dakika pişirip, daha sonra borcamı en alt rafa indirip 15 dakika üzerleri güzelce kızarana dek pişirelim.
  • Fırından çıkarınca 3-4 dakika bekletelim ve sonra üzerine soğuk şerbetini azar azar yavaşça gezdirelim. 1 saat serin yerde dinlenmeye bırakalım. Üzerini açık bırakalım. ♡ Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder