8 Ağustos 2021 Pazar

Ev Yapımı Susamlı Çubuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 10 gram kuru maya
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta(Beyazı üstüne)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üstüne

  • Susam

Su bardağı ölçüsü 200 ml Çay bardağı ölçüsü 125 ml

Yapılışı

  1. Tezgaha unu dökelim, ortasını çukur açalım, tereyağı, sıvı yağı, yumurta sarısı, maya, şekeri ve tuzu ekleyip hamur toparlayana kadar yağuralım.
  2. Yoğurunca hamuru ikiye bölelim. Her parçadan bezeler yapalım ve silindir şeklinde her bezeye şekil verelim. Tepsiye yerleştirip bir poşetle hava almaycak şekilde saralım ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan.
  3. Sislindir şeklindeki bezeleri istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Ben çubuk şeklini verdim.
  4. Dikkat edilmesi gereken tek nokta hamurda su veya süt olmadığı için şekil veriyorken dağılma yapabiliyor lütfen dikkatli şekil verelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fanlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkan çubukları istediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder