Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 10 gram kuru maya
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 yumurta(Beyazı üstüne)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üstüne
- Susam
Su bardağı ölçüsü 200 ml Çay bardağı ölçüsü 125 ml
Yapılışı
- Tezgaha unu dökelim, ortasını çukur açalım, tereyağı, sıvı yağı, yumurta sarısı, maya, şekeri ve tuzu ekleyip hamur toparlayana kadar yağuralım.
- Yoğurunca hamuru ikiye bölelim. Her parçadan bezeler yapalım ve silindir şeklinde her bezeye şekil verelim. Tepsiye yerleştirip bir poşetle hava almaycak şekilde saralım ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan.
- Sislindir şeklindeki bezeleri istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Ben çubuk şeklini verdim.
- Dikkat edilmesi gereken tek nokta hamurda su veya süt olmadığı için şekil veriyorken dağılma yapabiliyor lütfen dikkatli şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fanlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkan çubukları istediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder