Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
Üzeri İçin
- 1 paket kremşanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata Ganajı İçin
- 200 ml sıvı krema
- 100 gram çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı ile kaplayalım.
- Kabımıza yumurta ve şekerimizi ilave edelim ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Daha sonra süt, un, kakao, vanilya, kabartma tozunu ekleyelim ve karıştıralım.
- Kekimizi kalıbımıza dökelim önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.
- Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuduktan sonra 1 su bardağı sütü gezdirerek ıslatalım.
- Üzeri için kremşanti ve süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım. Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyerek karıştıralım.
- Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine dökerek üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
- Soğuyan çikolata ganajımızı pastanın üzerine dökelim 4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder