8 Ağustos 2021 Pazar

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata Ganajı İçin

  • 200 ml sıvı krema
  • 100 gram çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı ile kaplayalım.
  • Kabımıza yumurta ve şekerimizi ilave edelim ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Daha sonra süt, un, kakao, vanilya, kabartma tozunu ekleyelim ve karıştıralım.
  • Kekimizi kalıbımıza dökelim önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.
  • Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz soğuduktan sonra 1 su bardağı sütü gezdirerek ıslatalım.
  • Üzeri için kremşanti ve süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım. Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyerek karıştıralım.
  • Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine dökerek üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  • Soğuyan çikolata ganajımızı pastanın üzerine dökelim 4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder