Fırında Karışık Sebze Kızartması Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet havuç

Üzerine;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz

Sunum için;

  • Yoğurt

    Yapılışı

  • İlk olarak patateslerimizin kabuklarını soyalım, yeşil biber ve kırmızı biberlerimizi ortadan keserek içlerini temizleyelim ve uzun uzun doğrayarak büyük bir kase içerisine alalım.
  • Patlıcanlarımızın baş kısımlarını alacalı keserek onları da uzunlamasına doğrayalım, kasemize aktaralım.
  • Kabaklarımızın da baş kısımlarını keselim ve kabuğunu tırtıklı aparat yardımı ile soyduktan sonra diğer sebzelerle uyumlu olacak şekilde doğrayalım.
  • Son olarak havuçlarımızın kabuğunu soyalım ve ince olmasına dikkat ederek doğrayalım ve diğer sebzelerimizin üzerine ilave edelim.
  • Fırın tepsimizin tabanına sar pişir yerleştirelim. Doğradığımız tüm sebzelerimizi tepsimize boşaltalım.
  • Ardından üzerine zeytinyağı, kekik ve tuz gezdirerek tüm malzemelerimizi harmanlayalım, tepsimize eşit bir şekilde yayalım.
  • Bir kaç parçaya ayırdığımız sarımsağımızı da ekleyerek üzerine tekrar sar pişir kapatalım ve yemeğimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında ilk 30 dakika üzeri kapalı bir şekilde sonrasında da 10 dakika üzerindeki sar pişiri alarak pişirelim.
  • Yemeğimiz pişerken bizde domates sosunu hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tava içerisine zeytinyağımızı ekleyelim.
  • Kabuklarını soyup rondodan geçirdiğimiz domateslerimizi de yağın üzerine ilave edelim.
  • Biber salçası ve tuzu da ilave edip karıştıralım ve 4-5 dakika kadar kavuralım.
  • Fırından aldığımız yemeğimizi uygun bir servis tabağına alalım.
  • Üzerine çırpılmış yoğurt ve hazırladığımız domates sosunu gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder