Malzemeler
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil sivri biber
- 1 baş sarımsak
- 2 adet havuç
Üzerine;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
Sunum için;
- Yoğurt
Yapılışı
- İlk olarak patateslerimizin kabuklarını soyalım, yeşil biber ve kırmızı biberlerimizi ortadan keserek içlerini temizleyelim ve uzun uzun doğrayarak büyük bir kase içerisine alalım.
- Patlıcanlarımızın baş kısımlarını alacalı keserek onları da uzunlamasına doğrayalım, kasemize aktaralım.
- Kabaklarımızın da baş kısımlarını keselim ve kabuğunu tırtıklı aparat yardımı ile soyduktan sonra diğer sebzelerle uyumlu olacak şekilde doğrayalım.
- Son olarak havuçlarımızın kabuğunu soyalım ve ince olmasına dikkat ederek doğrayalım ve diğer sebzelerimizin üzerine ilave edelim.
- Fırın tepsimizin tabanına sar pişir yerleştirelim. Doğradığımız tüm sebzelerimizi tepsimize boşaltalım.
- Ardından üzerine zeytinyağı, kekik ve tuz gezdirerek tüm malzemelerimizi harmanlayalım, tepsimize eşit bir şekilde yayalım.
- Bir kaç parçaya ayırdığımız sarımsağımızı da ekleyerek üzerine tekrar sar pişir kapatalım ve yemeğimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında ilk 30 dakika üzeri kapalı bir şekilde sonrasında da 10 dakika üzerindeki sar pişiri alarak pişirelim.
- Yemeğimiz pişerken bizde domates sosunu hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tava içerisine zeytinyağımızı ekleyelim.
- Kabuklarını soyup rondodan geçirdiğimiz domateslerimizi de yağın üzerine ilave edelim.
- Biber salçası ve tuzu da ilave edip karıştıralım ve 4-5 dakika kadar kavuralım.
- Fırından aldığımız yemeğimizi uygun bir servis tabağına alalım.
- Üzerine çırpılmış yoğurt ve hazırladığımız domates sosunu gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder