Tencerede Limonlu Revani Tarifi

 

Tencerede Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

    Tencerede Limonlu Revani Tarifi Yapılışı

  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra altını kapatalım ve çeyrek limonu içine sıkalım. Şerbeti ılımıya bırakalım.
  • Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  • Yoğurt, su, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştıralım.
  • Un, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştıralım.
  • Yapışmaz bir tava veya tencereyi( ben granit geniş pilav tenceresinde pişirdim) yağlayıp unlayalım.
  • Harcımızı tencereye dökelim.
  • Alüminyum folyoyu ocağı kapatacak ölçüde 4 kez katlayıp ocaktaki orta gözün üzerine koyun.
  • Tencereyi alüminyum folyonun üzerine koyun.
  • Ocağı en kısığa getirin.
  • Pişen revaniyi 5 dakika tencerede dinlendirdikten sonra servis tabağımıza ters çevirelim.
  • Ilık olan şerbetimizi ılık olan revanimize dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder