8 Ağustos 2021 Pazar

Fırında Şark Usulü Dolma Tarifi

 

Fırında Şark Usulü Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20-22 adet biber
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet taze soğan
  • 3 adet domates
  • 3 iri diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Baharatları İçin

  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Fırında Şark Usulü Dolma Tarifi Yapılışı

  • Pirinci yarım saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin.
  • Biberleri temizleyip yıkayın, büyük bir kabın içine su doldurun 2 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın ve biberleri bu suda yarım saat bekletin (Hem lezzet açısından hemde biberin üzerindeki kalıntıların temizlenmesi için )
  • Kuru soğan, taze soğan ve maydanozu yemeklik doğrayın, sarımsakları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın.
  • Pirinci yıkayıp süzün, kabın içine alın, doğranmış sebzeleri salçaları, sarımsağı, zeytinyağını, yeteri kadar tuzunu ve baharatlarını hepsini bir güzel karıştırın.
  • Biberleri bu iç malzemeyle doldurun ve uygun bir tepsiye yerleştirin.
  • Kaynamış sıcak suyun içinde nar ekşisini ve bir çay kaşığı tuzu eritin,, bu suyu biberlerin üzerine dökün,.
  • Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede pişirin, biberlerin üzeri biraz kızarınca fırından çıkarın, biberleri çatalla alt üst edin, tekrar fırına koyarak pişirmeye devam edin.
  • Yine biberlerin üzeri kızarınca ya ve suyunu tamamen çekinceye kadar bir saate yakın pişirin,, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder