28 Ağustos 2021 Cumartesi

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;

  • Bolca hindistan cevizi

Keki ıslatmak için

  • 3 su bardağı soğuk süt
  • Yarım çay bardağı şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 poşet krem şanti  

    Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir mikserle çırpılır.
  • Dikdörtgen borcama dökülerek 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Sütün içerisine şeker eklenir mikserle şeker eriyene kadar birkaç dakika çırpılır ve ılık olan kekimizin üzerine dökülür.
  • Muhallebisi için de sütün içerisine un, nişasta, şeker eklenilir ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir ocaktan alınıp soğumaya bırakılır arada karıştıralım ki üzeri kaymak tutmasın.
  • Soğuyan muhallebimizin içerisine toz krem şantiyi ekleyip mikserle karıştıralım.
  • Eğer çok koyu oldu ise biraz soğuk süt dökerek muhallebimizi açabiliriz böylece akışkan bir şekil alacaktır.
  • Muhallebimizi artık kekimizin üzerine döküp bolca hindistan cevizi serpiştirelim dolapta bir saat falan dinlendirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder