28 Ağustos 2021 Cumartesi

Körili Pilav Tarifi

 

Körili Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı Jasmine pirinci (Yasemin pirinci)
  • 1, 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 2, 5 tatlı kaşığı köri
  • 8-9 dal dereotu
  • Tuz, karabiber
  • 4 su bardağı tavuk suyu

    Körili Pilav Tarifi Yapılışı

  • Tencerede tereyağını eritip pirinci ilave edin. 3-4 dk kavurup, köriyi ekleyin.
  • Biraz daha kavurarak tavuk suyunu ilave edin.
  • En son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pilav suyunu çektikten sonra 15 dakika kadar demlendirip ince ince kıyılmış dereotunu ilave edin ve karıştırın.
  • 15-20 dakika daha kapağı kapalı dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder