Körili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı Jasmine pirinci (Yasemin pirinci)
- 1, 5 çorba kaşığı tereyağı
- 2, 5 tatlı kaşığı köri
- 8-9 dal dereotu
- Tuz, karabiber
- 4 su bardağı tavuk suyu
Körili Pilav Tarifi Yapılışı
- Tencerede tereyağını eritip pirinci ilave edin. 3-4 dk kavurup, köriyi ekleyin.
- Biraz daha kavurarak tavuk suyunu ilave edin.
- En son olarak tuz ve karabiberi ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Pilav suyunu çektikten sonra 15 dakika kadar demlendirip ince ince kıyılmış dereotunu ilave edin ve karıştırın.
- 15-20 dakika daha kapağı kapalı dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😊😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder