4 Ağustos 2021 Çarşamba

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • ︎2 su bardağı ılık süt
  • ︎1.5 su bardağı ılık su
  • ︎1 yemek kaşığı şeker
  • ︎1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • ︎1 paket maya
  • ︎7-8 su bardağı un

İç Harcı İçin

  • ︎1 paket haşhaş
  • ︎1 şu b. sıvıyağ
  • Ceviz (İsteğe bağlı)

Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak su, süt, şeker ve mayayı karıştırın daha sonra unu ve tuzu ekleyin unu kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur elde edin.
  • Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için bir kapta haşhaş, sıvı yağ ve cevizi karıştırın.
  • Hamurun mayası geldikten sonra yağladığınız tezgaha alın ve elinizle genişletin daha sonra harcı üzerine dökün ve yayın.
  • Hamuru 4 parçaya bölüp üst üste yerleştirin ve 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Daha sonra dinlenen 4 katlı hamuru elinizle tekrardan acın ve şeritler halinde kesin şeklinde verip tepsiye dizin.
  • 15-20 dakika kadar tepsi mayası geldikten sonra üzerine yumurta sarısı da sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  • Fırında çıktığında üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder