Hatay Kısırı Az Ölçülü Çiğ Köfte Kadar Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince esmer bulgur
- 1 su bardağı çeşme suyu
- 1 dolu yemek kaşığı acı biber salçası
- 3_4 sap yeşil soğan (Küçük kâse)
- 1 diş sarımsak
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı
- Sumak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı,
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı kimyon tuz
- Küçük kase ince doğranmış maydanoz
Sunum İçin
- Asma yaprağı
- Domates
- Turşu
Hatay Kısırı Az Ölçülü Çiğ Köfte Kadar Lezzetli Tarifi Yapılışı
- Derin bir kap içerisine bir bardak bulgur 1 bardak su ile ıslatılır kimyon tuz atılıp karıştırılır kapağı kapatılır, şişene kadar bekletilir.
- Salça ve ince doğranmış yeşil soğanlar, ezilmiş sarımsak ile birlikte konulup iyice yoğurulur (Benim salçam acı antep salçasıydı pul biber ilave etmedim, siz ona göre ayarlarınız).
- Nar ekşisi zeytinyağı sumak ve tuz, maydanoz eklenir iyice karıştırılır servis tabağına alınır (İster sıkarak isterseniz bir kâseyle ters çevirerek de servis yapabilirsiniz)
- Adana da biz asma yaprağını hafifçe kaynatıp, içine sarıp yerdik ekşi tadıyla süper olur tavsiye ederim 👍
Not: acı, ekşi ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder