2 Ağustos 2021 Pazartesi

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️Yarım kg kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 paket yufka (44 adet baklavalık yufka)

Sosu için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
  • Yapılışı;

    Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • İç harcı için bir tavaya kıymamızı alalım, rengi dönene kadar kavuralım.
  • Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyelim, üzerine küp küp doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra kıymamızı ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  • Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ilave edip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
  • Böreğimizin sosu için;uygun bir kase içerisine yoğurdumuzu alalım.
  • Üzerine yumurta akı, tuz, sıvı yağ ve maden suyu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • 2 adet baklavalık yufkamızı tezgahın üzerine alalım, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımı ile yayalım.
  • 3. Yufkamızı da yufkalarımızın üzerine alalım ve tekrar sostan sürelim. 4. Ve 5. Yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirelim.
  • 5. Yufkaya da sos sürdükten sonra yufkamızın geniş kısmına soğuyan iç harcımızdan alalım.
  • Yufkalarımızı rulo yapalım. Bu aşamada çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Diğer baklavalık yufkalarımızı da 5’erli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız ruloları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Ardından dilediğimiz boyutta böreklerimizi keselim.
  • Böreklerimizin üzerine her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. (eğer sosumuzdan artarsa yumurta sarısıyla karıştırıp böreklerin üzerine sürelim.
  • Yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam karışımından serpelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder