4 Ağustos 2021 Çarşamba

İçi Dopdolu Patates Tava Tarifi

 

İçi Dopdolu Patates Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biberi (doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)

    İçi Dopdolu Patates Tava Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
  • Soğumuş patatesleri rendeleyin.
  • Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile biberleri soteleyin ve ocaktan alın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğimiz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin.
  • Üzerine biber karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.
  • Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin.
  • Düz bir tencere kapağı yardımıyla içi dolgulu patatesi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.
  • Pisen içi dolgulu patates tavayı ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun ❤️🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder