28 Ağustos 2021 Cumartesi

Kabak Cacığı (Kuru) Tarifi

 

Kabak Cacığı (Kuru) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 500 gram yoğurt (Koyu olacak, çok sulu olmayacak. ev yoğurdu kullanacaksanız süzüp kullanın).
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Üzerine gezdirmek için 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (Taze varsa daha güzel olur)

    Kabak Cacığı (Kuru) Tarifi Yapılışı

  • Kabakları yıkayıp dışını tırtıklı bir aletle hafif soyuyoruz.
  • Rendenin iri kısmıyla rendeliyoruz. Yoğurdu geniş bir kafeye alıp tuz ve sarımsakla çırpıyoruz
  • . İçine rendelenmiş kabakları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Servis kasesine alıp üzerine nane ve zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder