Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kakaolu kısım için;
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2,5 yemek kaşığı su
Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice kabarıp köpürene kadar çırpıyoruz.İyice krema kıvamına gelip kabarmalı.
- Ardından sıvı yağ ve suyu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı sıvı harcın üzerine eleyerek koyuyoruz.
- Bir spatula yardımıyla harcımızı karıştırıyoruz. (bu aşamada mikser kullanmayalım)
- En son isteğe bağlı olarak portakal kabuğu ya da limon kabuğu rendesi ekliyoruz.
- Kek kalıbını yağlıyoruz. Kek harcının yarısından çoğunu kalıba döküyoruz.
- Kalan harca kakao ve suyu ilave edip karıştırıyoruz.
- Kakaolu harcı da kalıba döküp ister döktüğünüz şekilde isterseniz de bir bıçakla daireler yapıyoruz. (ben kakaolu harcı sade olan kısmın ortasına doğru döktüm ve hiç karıştırmadım. )
- Pişmeye hazır olan keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. (keki fırına koyduktan ilk 20 dakika boyunca fırının kapağını asla açmıyoruz. Aksi halde kabarmış olan kek söner. )
- Kekimiz kürdan testinden temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kek biraz ılıyınca kalıbı ters çevirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder