27 Ağustos 2021 Cuma

Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tarifi

 

Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kakaolu kısım için;

  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 yemek kaşığı su

    Kabardıkça Kabaran Sulu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri mikserle iyice kabarıp köpürene kadar çırpıyoruz.İyice krema kıvamına gelip kabarmalı.
  • Ardından sıvı yağ ve suyu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  • Unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı sıvı harcın üzerine eleyerek koyuyoruz.
  • Bir spatula yardımıyla harcımızı karıştırıyoruz. (bu aşamada mikser kullanmayalım)
  • En son isteğe bağlı olarak portakal kabuğu ya da limon kabuğu rendesi ekliyoruz.
  • Kek kalıbını yağlıyoruz. Kek harcının yarısından çoğunu kalıba döküyoruz.
  • Kalan harca kakao ve suyu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Kakaolu harcı da kalıba döküp ister döktüğünüz şekilde isterseniz de bir bıçakla daireler yapıyoruz. (ben kakaolu harcı sade olan kısmın ortasına doğru döktüm ve hiç karıştırmadım. )
  • Pişmeye hazır olan keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. (keki fırına koyduktan ilk 20 dakika boyunca fırının kapağını asla açmıyoruz. Aksi halde kabarmış olan kek söner. )
  • Kekimiz kürdan testinden temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kek biraz ılıyınca kalıbı ters çevirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder