27 Ağustos 2021 Cuma

Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi

 

Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığından biraz az kalın tuz
  • 2-3 damla limon
  • 1 çay kaşığı şeker

    Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Aslında pişirme olarak çok bir farkı yok normal pilav pişirme yöntemi ile eş değerde.
  • Sadece pişirme öncesi suda çok bekletilmeye gereksinim duyulmuyor. Çünkü nişasta oranı çok düşük 😉.
  • Öncelikle tenceremize koyduğumuz tereyağına sıvı yağını da ekleyip eritelim.
  • Eriyen yağların içine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz basmati pirinçlerimizi koyalım ve tuzu limon suyunu ve şekeri de atıp kavuralım.
  • Başka bir kapta 1. 5 su bardağı sıcak suya zerdeçalı ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra kavrulan pirinçlerin üzerine bu zerdeçalı suyu dökelim. Tenceremizin kapağını kapatıp.
  • Su göz göz olana kadar ocağı açıp, göz göz olduktan sonra ocağı yarıma alarak suyu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çekmiş pilavımızın üzerine bir kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakalım. Demlenen pilav sunuma hazırdır.
  • Dipnot: Pilavı kalıplarla bölüştürmek biraz zor olabiliyor. Çünkü nişasta oranı az olması sebebiyle birbirlerine tutunamayıp dağılmış bir görüntü oluşturuyor. O yüzden ben tabağa direk koyuyorum.

    Sunum Önerisi: Dilerseniz benim gibi pilavınızın yanına tarifini sayfamda bulabileceğiniz tavuk şiş yapıp sunabilirsiniz. Afiyet olsun. 👩‍🍳🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder