Kakaolu Pandispanya Tarifi

 

Kakaolu Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un (100 g)
  • 2 yemek kaşığı kakao (25 g)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (125 g)
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz

    Kakaolu Pandispanya Tarifi Yapılışı

  • Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Bu aşamada yumurta akına kesinlikle sarısının karışmadığına emin olalım. Kar gibi köpük köpük olması için bu önemli.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpalım.
  • Kakao, un, kabartma tozu, su ve tuzu ekleyip çırpalım.
  • İyice karıştıktan sonra yumurta aklarını ilave edip spatula ile aynı yönde nazikçe karıştıralım. Bu aşamada köpükleri söndürmemek için yavaş yavaş yapalım.
  • Hazırladığımız pandispanya harcını 19 cm lik kelepçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırına verelim.
  • 170 derece fırında yaklaşık 35 -40  dk pişirelim.
  • Keki fırından aldıktan sonra soğuması için bekletelim, ılıdıktan sonra kalıptan çıkaralım.
  • İyice soğuduktan sonra ortadan ikiye keserek pastalarınızda kullanabilirsiniz.
  • Not:

    • tarif ölçülerini iki katına çıkarıp veya 2 defa hazırlayıp 4 katlı pasta yapabilirsiniz. Bu ölçü küçük boy pasta için idealdir. Kullandığım kalıp da küçüktü, dilerseniz yine malzemeleri 1.5-2 kat artırıp büyük kalıpta da pişirebilirsiniz.
    • kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı seriyorum ki kalıptan kolayca çıkarabiliyorum.
    • malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
    • Eğer fırın derecesi yüksek gelirse içi pişmden dışı kızaracağı için fırından aldıktan sonra çökme yapabilir. Kendi fırınıza göre sıcaklığı ayarlamanızı öneririm. Fırından almadan kürdan testi yapabilirsiniz.
    • Pişerken ilk yarım saat kesinlikle fırının kapağını açmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder