Kakaolu Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un (100 g)
- 2 yemek kaşığı kakao (25 g)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (125 g)
- 2 yemek kaşığı su
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
Kakaolu Pandispanya Tarifi Yapılışı
- Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Bu aşamada yumurta akına kesinlikle sarısının karışmadığına emin olalım. Kar gibi köpük köpük olması için bu önemli.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpalım.
- Kakao, un, kabartma tozu, su ve tuzu ekleyip çırpalım.
- İyice karıştıktan sonra yumurta aklarını ilave edip spatula ile aynı yönde nazikçe karıştıralım. Bu aşamada köpükleri söndürmemek için yavaş yavaş yapalım.
- Hazırladığımız pandispanya harcını 19 cm lik kelepçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırına verelim.
- 170 derece fırında yaklaşık 35 -40 dk pişirelim.
- Keki fırından aldıktan sonra soğuması için bekletelim, ılıdıktan sonra kalıptan çıkaralım.
- İyice soğuduktan sonra ortadan ikiye keserek pastalarınızda kullanabilirsiniz.
- tarif ölçülerini iki katına çıkarıp veya 2 defa hazırlayıp 4 katlı pasta yapabilirsiniz. Bu ölçü küçük boy pasta için idealdir. Kullandığım kalıp da küçüktü, dilerseniz yine malzemeleri 1.5-2 kat artırıp büyük kalıpta da pişirebilirsiniz.
- kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı seriyorum ki kalıptan kolayca çıkarabiliyorum.
- malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
- Eğer fırın derecesi yüksek gelirse içi pişmden dışı kızaracağı için fırından aldıktan sonra çökme yapabilir. Kendi fırınıza göre sıcaklığı ayarlamanızı öneririm. Fırından almadan kürdan testi yapabilirsiniz.
- Pişerken ilk yarım saat kesinlikle fırının kapağını açmayalım.
Not:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder