Salatalık Turşusu Tarifi

 

Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 litrelik cam kavanoz
  • 10-15 adet salatalık (Büyüklüğüne göre değişebilir)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kaynar su

    Salatalık Turşusu Tarifi Yapılışı

  • Salatalıkları yıkayıp uç kısımlarını kesiyoruz. Bir iğne ile üzerlerine birkaç batırıyoruz.
  • Temiz kavanozumuza sarımsağın birkaçını atıp salatalıklarımızı düzgünce diziyoruz.
  • Sonra üzerine kalan sarımsakları atıp tuzunu, şekerini ve sirkesini ekleyip kalan kısmını kaynar su ile dolduruyoruz.
  • Sterilize edilmiş kapağını iki geri bir ileri yaparak sıkıca kapatıp soğuyana kadar ters çevirip bekletiyoruz.
  • Beş günün sonunda turşumuz yemeye hazır hale gelecektir.
  • Kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin ☺️ verdiğim ölçüler tek kavanoz içindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder