3 Ağustos 2021 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 1-1, 5 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kreması İçin

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta mısır
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 poşet toz şanti  

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları şekerle birlikte 3 dakika çırpıyoruz sıvı yağ galeta unu hindistan cevizi un ceviz vanilya kabartma tozu.
  • Hepsini karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın kabına (Borcam) alıp yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz tatlımız fırına gittikten sonra bir tencereye şekeri suyu limonu koyup 5 dakika kaynatıyoruz.
  • Kreması için bir tencereye sütü şekeri nişastayı unu vanilya çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz sıcaklığı çıktıktan sonra limon kabuğu rendesi toz şanti ilave edip mikser ile 3 dakika çırpıyoruz.
  • Fırından aldığımız keki 10 dakika soğuttuktan sonra ılık şerbeti veriyoruz çektikten sonra ve peşinden kremamızı döküp spatula ile yayıyoruz düzgünce.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serp oda sıcaklığına geldikten sonra 4 saat buzdolabında tutuyoruz dilimlere bölerek servis ediyoruz. Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder