6 Ağustos 2021 Cuma

Kıymalı Mantarlı Havuç Dilimi Çörek (Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Kıymalı Mantarlı Havuç Dilimi Çörek (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için :

  • 2 tane yumurta( sarının biri üstüne)
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 4 su bardağı un

İç dolgusu :

  • 200 gram kıyma
  • 8-9 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • Zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Karabiber

Üzerine:

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu, susam
  • Maydanoz

    Kıymalı Mantarlı Havuç Dilimi Çörek (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine 2 tane yumurta kırılır ve bir tanesinin sarısı başka bir kaba ayrılarak üstü için saklanır.
  • Ardından içine 1 su bardağı ılık süt, maya ve toz şeker alınarak çırpılır.
  • Üzerine elenen un ve tuz eklenerek önce spatula ile hamur karıştırılır.
  • Hamur dönmeyecek hale gelince içine yumuşamış tereyağı eklenerek elle 5 dakika yoğrulur.
  • Ele çok yapışmayan bir hamur elde edildiğinde üzeri kapatılarak 10 dakika beklenir.
  • Tavaya zeytinyağı ve kıyma alınır biraz sotelenir.
  • Ardından içine küp doğranan soğan eklenirerek sotelemeye devam edilir.
  • Soğan yumuşayıncaya küp doğranan biberler ve mantar eklenir.
  • Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Salça ve gereken baharatlar ekledikten sonra sıcak su eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 2 dakika daha kavrulur ve ocaktan alınır.
  • Hamur mayalandıktan sonra tezgaha biraz un koyulur ve hamur üstüne alınıp rulo haline getirilip 2 eşit bezeye ayrılır.
  • Bezelerden biri alınıp merdane ile açılır. (benim tepsim büyük olduğu için 30 cm civarı açtım).
  • Tepsi 1 tatlı kaşığı kadar margarin ile yağlanarak açılan hamur tepsiye yerleştirilir.
  • İçine hazırlanan iç dolgu yayılır. Diğer beze de üzerini kapatacak büyüklükte diğer hamur gibi açılır.
  • Açılan hamur kıymalı harcın üstüne kapatılarak kenarlarını açılmaması için alta doğru kıvrılır. Hamur elle biraz düzeltildikten sonra bir kase ile tam ortasından kesilir.
  • Kenarlarına parmak uçlarınızla havuç dilimi görüntüsü verilir.
  • Kaba ayrılan yumurta sarısına süt eklenip karıştırılıp hamura sürülür. Üzerine çörek otu ve susam eklenir. Maydonoz atılır.
  • Önceden ısıtılan 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder