6 Ağustos 2021 Cuma

Vişneli Tart Kek Tarifi

 

Vişneli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Vişneli sos için malzemeler;

  • 1, 5. su bardağı dondurulmuş vişne
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • Kekin yapılışı; şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dk çırpıyoruz.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
  • Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz.
  • Hamurun daha güzel kabarması için.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı ve kakaoyu eleyip karışıma ekleyip alttan üste doğru iyice hafifçe karıştırıyoruz.
  • Tereyağı veya margarin ile yağladığımız kalıba karışımı döküp üzerine damla çikolataları serpiştirelim ve fırına vermeden kalıbı tezgaha vurun ki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve güzel kabarsın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fanlı ayarda 20 dakika pişirelim ve ilk yarım saat fırının kapağını açmayın ve soğumaya bırakalım.
  • Vişne sosun yapılışı ;vişne sosu içinde dondurulmuş vişne, şeker nişasta ve sıcak suyu ekleyip, tavaya koyalım kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alınca ocağı kapatıp, soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekimize soğumuş vişne sosumuzu ekleyelim ve kekimizi buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. 🍒🍒afiyet olsun🍒🍒.
  • Büyük çay bardağı sıcak su

    Vişneli Tart Kek Tarifi Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder