5 Ağustos 2021 Perşembe

Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Adet yumurta
  • 125 gram (Yarım paket) margarin (Oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3, 5 su bardağı nişasta
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un

    Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi alıp yoğuralım.
  • Un ilavesini kontrollü yapalım. Yumuşacık bir hamur elde edince yoğurmayı bırakalım.
  • Yoğurma işlemini içerisinde margarin olduğu için uzun tutalım yoksa kurabiyeleriniz pişerken yayılırlar.
  • Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
  • Yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede üzeri çok az pembeleşince fırından alalım.
  • İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifi. Tavsiye ederim. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder