Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet yumurta
- 125 gram (Yarım paket) margarin (Oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3, 5 su bardağı nişasta
- Yaklaşık 2,5 su bardağı un
Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi alıp yoğuralım.
- Un ilavesini kontrollü yapalım. Yumuşacık bir hamur elde edince yoğurmayı bırakalım.
- Yoğurma işlemini içerisinde margarin olduğu için uzun tutalım yoksa kurabiyeleriniz pişerken yayılırlar.
- Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
- Yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede üzeri çok az pembeleşince fırından alalım.
- İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifi. Tavsiye ederim. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder