Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
İçi için
- Beyaz peynir ince kıyılmış maydanoz
Sosu için
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç unu
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde hafif açıp peynir maydanoz karışımından koyup güzelce kapatıp yuvarlak şekil veriyoruz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Sosu için.Bütün malzemeleri uygun bir kaseye alıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- Her bir poğaçanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar koyup heryerini sosla kapatıyoruz.
- 220 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder