Leopar Poğaça Tarifi

 

Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Beyaz peynir ince kıyılmış maydanoz

Sosu için

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ

    Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde hafif açıp peynir maydanoz karışımından koyup güzelce kapatıp yuvarlak şekil veriyoruz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Sosu için.Bütün malzemeleri uygun bir kaseye alıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
  • Her bir poğaçanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar koyup heryerini sosla kapatıyoruz.
  • 220 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder