Yöresel Lezzet Sıraysır Katma (Hatay Adana) Tarifi

 

Yöresel Lezzet Sıraysır Katma (Hatay Adana) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yoğurt, sulu yeri
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Haşlamak için 2 su bardağı su
  • Tuz ve kuru nane

    Yöresel Lezzet Sıraysır Katma (Hatay Adana) Tarifi Yapılışı

  • Tenceremizde iki su bardağı suyu kaynatıp, bulguru ekleyelim, çok az tuz atıp, önce orta ateşte, sonra kısık ateşte pişelim.
  • Bulgurlar suyunu çekince ocağı kapatalım, geniş bir kâse içerisine alıp, soğumaya bırakalım.
  • Üzerine yoğurtlar ve tuz atılıp karıştıralım, kıvamı koyu ise su ile akışkan hale getirelim( süzme yoğurt yoksa tek bir yoğurt da kullanabilirsiniz) kıvamı size kalmış ben sulu sevmiyorum, o yüzden fazla sulandırmadım,.
  • Üzerine nane serpilir, (ben buz ve bir yemek kaşığı zeytinyağı da koydum, ) soğuk soğuk tüketilir. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin, sonucu beklerim 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder