2 Ağustos 2021 Pazartesi

Limon Jöleli Hafif Tatlı Tarifi

 

Limon Jöleli Hafif Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Limon Jölesi İçin

  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabukları
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • İsteğe bağlı sarı gıda boyası

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Limon Jöleli Hafif Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kalıbımızı streç filmle sarıyoruz ki tatlımızı kalıptan kolayca çıkaralım.
  • Limon jölesi için limonun kabuklarını rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz.
  • Bir tencereye limon suyu, limon kabuğu rendesi, su, şeker, nişasta ve gıda boyasını koyup karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Jölemiz biraz ılıyınca kalıbımıza döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Bu arada muhallebisi için bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyup kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
  • Kaynayan muhallebimize vanilya ve tereyağınıda koyup 2 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz ve sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan muhallebiyi jölemizin üzerine yavaşça döküyoruz.
  • Tatlımız ılıyınca buzdolabında 3-4 saat soğuttuktan sonra tatlımızı düz bir tabağa ters çevirerek çıkarıyoruz. Tatlımız servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder