26 Ağustos 2021 Perşembe

Lokanta Usulü Enfes Et Haşlama (Lezzet Garantili) Tarifi

 

Malzemeler

(6-8 kişilik 7 lt düdüklü tencere kullandım)

  • 1-2 büyük parça etli kemik (Dana kullandım İsteğe göre kuzu olabilir)
  • 1,5 kg patates
  • 1 büyük boy soğan
  • 3 tane havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 silme yemek kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Etli kemiklerimizi düdüklü tenceremize alarak tarifimize başlayalım❤️.
  • Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilavesiyle 20 dk pişirelim. (pişme süresi düdüklü tencerenize göre değişebilir).
  • Pişen etli kemiklerimizin etini ayıklayıp kenarda bekletelim.
  • Suyunu da ince süzgeçle süzüp hazırda bekletelim.
  • Tenceremize sıvı yağ ile soğan ve iri doğranmış havuçlarımızı alarak 4-5 dk soteleyelim.
  • Üzerine iri doğranmış patateslerimizi ekleyelim.
  • Et suyunu ve zerdeçalı ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
  • 10 dk orta ateşte pişirip altını kapatalım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder