Malzemeler
(6-8 kişilik 7 lt düdüklü tencere kullandım)
- 1-2 büyük parça etli kemik (Dana kullandım İsteğe göre kuzu olabilir)
- 1,5 kg patates
- 1 büyük boy soğan
- 3 tane havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 silme yemek kaşığı tuz
Yapılışı
- Etli kemiklerimizi düdüklü tenceremize alarak tarifimize başlayalım❤️.
- Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilavesiyle 20 dk pişirelim. (pişme süresi düdüklü tencerenize göre değişebilir).
- Pişen etli kemiklerimizin etini ayıklayıp kenarda bekletelim.
- Suyunu da ince süzgeçle süzüp hazırda bekletelim.
- Tenceremize sıvı yağ ile soğan ve iri doğranmış havuçlarımızı alarak 4-5 dk soteleyelim.
- Üzerine iri doğranmış patateslerimizi ekleyelim.
- Et suyunu ve zerdeçalı ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
- 10 dk orta ateşte pişirip altını kapatalım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder