Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pastacı Kreması İçin
- 1 su bardağı şeker
- 750 ml süt (3,5 su bardağından biraz fazla)
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 60 gram tereyağı yada margarin (Margarin kullandım)
- 2 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı portakal ve limon rende
Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı
- Önce pastanın kreması hazırlanır ve iyice soğutulur. Bir tencereye sırasıyla; süt, yumurta, şeker, un, nişasta eklenir. Pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Tencere ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
- Kaynayıp koyulaşınca margarin ilave edilir. Karıştırılarak eritilir. Margarin eriyince 2 paket vanilya eklenir tekrar karıştırılır.
- Üzeri, kremaya değecek şekilde streç film ile örtülür ki kabuk tutmasın. Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir. Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirir.
- Pandispanya için yumurta ve şeker yüksek devirde 5-6 dakika çırpılır. Diğer tüm malzemeler içine elenir. Son kez düşük devirde çırpılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir (15-20 dakika sürüyor kontrollü pişirelim kürdan ile pişip pişmediğine bakalım).
- Soğuyan kekten kalıp ya da bardak ile yuvarlaklar kesilir. Arasına ve üzerine kreme sıkılır. İstenilen meyveler ile süslenir. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder