Meyveli Pasta Tarifi

 

Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pastacı Kreması İçin

  • 1 su bardağı şeker
  • 750 ml süt (3,5 su bardağından biraz fazla)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 60 gram tereyağı yada margarin (Margarin kullandım)
  • 2 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı portakal ve limon rende

    Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı

  • Önce pastanın kreması hazırlanır ve iyice soğutulur. Bir tencereye sırasıyla; süt, yumurta, şeker, un, nişasta eklenir. Pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Tencere ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Kaynayıp koyulaşınca margarin ilave edilir. Karıştırılarak eritilir. Margarin eriyince 2 paket vanilya eklenir tekrar karıştırılır.
  • Üzeri, kremaya değecek şekilde streç film ile örtülür ki kabuk tutmasın. Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir. Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirir.
  • Pandispanya için yumurta ve şeker yüksek devirde 5-6 dakika çırpılır. Diğer tüm malzemeler içine elenir. Son kez düşük devirde çırpılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir (15-20 dakika sürüyor kontrollü pişirelim kürdan ile pişip pişmediğine bakalım).
  • Soğuyan kekten kalıp ya da bardak ile yuvarlaklar kesilir. Arasına ve üzerine kreme sıkılır. İstenilen meyveler ile süslenir. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder