4 Ağustos 2021 Çarşamba

Muz Kızartması Tarifi

 

Muz Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy muz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (Tepeleme)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kızartmak için yağ

Üstü İçin (İsteğe Bağlı)

  • Çikolata
  • Bal
  • Pudra şekeri
  • Dondurma
  • Fındık ya da ceviz

    Muz Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kapta yumurta ve şekerimizi tel çırpıcı ile şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Üstüne sütümüzü, unumuzu ve kabartma tozunu ilave edip aynı şekilde bir daha karıştıralım.
  • Hamurumuz hazır uygun bir tencerede yağımız orta ateşte kızarken muzları fotoğraftaki gibi üçe bölüyoruz.
  • Muzları ister benim gibi şiş yardımıyla ya da isteğe göre çatal yardımıyla hamurumuza bulayıp kızmış yağımızın içine koyuyoruz. Dikkat edin bu kısımda yağ kızmış olduğu için çok çabuk şekilde kızarabilir onun için kontrollü bir şekilde kızartalım.
  • Kızarmış olan muzlarımızı ilk önce peçete serdiğiniz bir tabağa daha sonra servis edeceğiniz tabağa koyabilirsiniz. İsteğe göre süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz:)
  • Not: Yağ çekmiyor:) Mutlaka kalan hamur olacaktır pankek şeklinde pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder