5 Ağustos 2021 Perşembe

Yoğurtlu Patates Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram patates

Sosu için:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Yoğurt sosu için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tane sarımsak(isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Yapılışı

  • Öncelikle patatesleri ince daireler şeklinde keselim.
  • Sosu için yumurtayı karıştırma kabına alarak çırpalım.
  • Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve tuzuda ekleyerek hepsini karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosla patatesleri karıştıralım.
  • Sosun patateslere karıştığından emin olalım .
  • Fırın kabımıza karışımı dökelim ve 180 derecede pişirelim.
  • Pişen patatesleri soğuması için bekletirken yoğurt sosunu hazırlayalım.
  • Karıştırma kabına yoğurt, mayonez ve sarımsağı alarak çırpalım.
  • Soğuyan patatese yoğurt sosunu dökelim ve eşit bir şekilde dağıtalım.
  • Son olarak üzeri için tereyağı eritip içerisine kırmızı tozbiber ekleyelim ve üzerine tereyağı gezdirelim.
  • Yemeğimiz servis için hazır.

    Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder