Malzemeler
- 500 gram patates
Sosu için:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Yoğurt sosu için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tane sarımsak(isteğe bağlı)
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı
- Öncelikle patatesleri ince daireler şeklinde keselim.
- Sosu için yumurtayı karıştırma kabına alarak çırpalım.
- Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve tuzuda ekleyerek hepsini karıştıralım.
- Hazırladığımız sosla patatesleri karıştıralım.
- Sosun patateslere karıştığından emin olalım .
- Fırın kabımıza karışımı dökelim ve 180 derecede pişirelim.
- Pişen patatesleri soğuması için bekletirken yoğurt sosunu hazırlayalım.
- Karıştırma kabına yoğurt, mayonez ve sarımsağı alarak çırpalım.
- Soğuyan patatese yoğurt sosunu dökelim ve eşit bir şekilde dağıtalım.
- Son olarak üzeri için tereyağı eritip içerisine kırmızı tozbiber ekleyelim ve üzerine tereyağı gezdirelim.
Yemeğimiz servis için hazır.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder