25 Ağustos 2021 Çarşamba

Patates Mantısı Tarifi

 

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı su suyuna 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 er çay kaşığı pul biber kimyon tuz
  • 1 tane yarım kuru soğan

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak pul biber

    Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız patatesleri tencereye alıp üzerine 5 su bardağı su alıp ocağın üstüne alalım.
  • Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim haşlayalım.
  • Haşladığımız patatesleri geniş bir kaba alıp ezelim.
  • Üzerine yumurta küp küp ince ince doğradığımız soğanları ekleyelim.
  • Baharatları ekleyip karıştıralım iyice elimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
  • Elimizde yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Üzerine bir fırça yardımıyla zeytin yağı sürelim.
  • Tepsimize dizelim.
  • 180 derece ısıttığımız fırına verelim.
  • Patatesleri üzeri pembeleşince kızarınca fırından alalım.
  • Patates mantılarımızın ilk sıcağı çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt yağda hafif yaktığımız pul biberimizi gezdirelim afiyet olsun diyet yapanlarda yiyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder