Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı su suyuna 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 er çay kaşığı pul biber kimyon tuz
- 1 tane yarım kuru soğan
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak pul biber
Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız patatesleri tencereye alıp üzerine 5 su bardağı su alıp ocağın üstüne alalım.
- Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim haşlayalım.
- Haşladığımız patatesleri geniş bir kaba alıp ezelim.
- Üzerine yumurta küp küp ince ince doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Baharatları ekleyip karıştıralım iyice elimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Elimizde yağlanmış tepsiye dizelim.
- Üzerine bir fırça yardımıyla zeytin yağı sürelim.
- Tepsimize dizelim.
- 180 derece ısıttığımız fırına verelim.
- Patatesleri üzeri pembeleşince kızarınca fırından alalım.
- Patates mantılarımızın ilk sıcağı çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt yağda hafif yaktığımız pul biberimizi gezdirelim afiyet olsun diyet yapanlarda yiyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder