25 Ağustos 2021 Çarşamba

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi

 

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket vanilya

Çanak için

  • 250 gram kadayıf
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 150 gram margarin veya tereyağı

Süslemesi için

  • Çilek

    Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • İlk önce muhallebiyi yapalım. Krem santi ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye ilave edip güzelce kıvam olana kadar karıştıralım.
  • Kıvam alan muhallebinin içine vanilya ve krem şantiyi ekleyelim iyice karıştıralım.
  • Soğuması için biraz bekleyelim.
  • Bu sırada çanaklarımızı hazırlayalım.
  • Erimiş yağımızı ve pudra şekerimizi kadayıflarımızın üzerine dökelim ve iyice yedirelim.
  • Sonra muffin kalıbımızı alıp içine az kadayıf koyup ortasını çay bardağı yardımıyla bastıralım.
  • Bu şekilde bütün boş olan yerlerini yapalım.
  • 200 derecedeki fırınımıza verip kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen kadayıflarımızın ortasına muhallebimizi ilave edip üstüne çileğimizi yerleştirelim.
  • Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra servise hazır hale getirelim. Şimdiden afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder