Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 poşet krem şanti
- 1 paket vanilya
Çanak için
- 250 gram kadayıf
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 150 gram margarin veya tereyağı
Süslemesi için
- Çilek
Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi Yapılışı
- İlk önce muhallebiyi yapalım. Krem santi ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye ilave edip güzelce kıvam olana kadar karıştıralım.
- Kıvam alan muhallebinin içine vanilya ve krem şantiyi ekleyelim iyice karıştıralım.
- Soğuması için biraz bekleyelim.
- Bu sırada çanaklarımızı hazırlayalım.
- Erimiş yağımızı ve pudra şekerimizi kadayıflarımızın üzerine dökelim ve iyice yedirelim.
- Sonra muffin kalıbımızı alıp içine az kadayıf koyup ortasını çay bardağı yardımıyla bastıralım.
- Bu şekilde bütün boş olan yerlerini yapalım.
- 200 derecedeki fırınımıza verip kızarana kadar pişirelim.
- Pişen kadayıflarımızın ortasına muhallebimizi ilave edip üstüne çileğimizi yerleştirelim.
- Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra servise hazır hale getirelim. Şimdiden afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder