Patates Püreli Lokum Et Tarifi

 

Malzemeler

  • 7 adet patates
  • 1,5 su bardağı süt
  • Karabiber ve tuz
  • 1 kg ızgaralık et

    Yapılışı

  • Patatesleri soyalım ve küp küp doğrayıp tencereye ekleyelim. Soğuk su ekleyip haşlayalım.
  • Haşladıktan sonra patatesleri ezelim süt karabiber ve tuzu ekleyelim. İyice ezdikten sonra servis tabağına alalım.
  • Etlerin iyice pişmesi ve sulu kalması için üzerine çizikler atalım ve ızgara tavasında ilk önce mühürleyelim.
  • Mühürlendikten sonra tereyağı ekleyelim ve biraz daha pişirelim. Kaynar su ekleyip lokum gibi pişmesini sağlayalım.
  • Eti patates püresinin üzerine koyup servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder