Tavuk Kapama Tarifi

 

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pirinç
  • 1 adet bütün tavuk (Tercihen köy tavuğu)
  • 2 litre su
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

  • Tavuğumuz yıkanıp tercihen düdüklü tencereye alınarak pişirilir. Suyu süzülür etleri ayrılır didiklenip bir kenara ayrılır.
  • Pirincimiz yıkanıp suyu süzülür. Tepsiye alınır tuz karabiber ile harmanlanır. Üzerine 10 bardak tavuk suyu ve tereyağı eklenir. 200 derece fırına verilir.
  • Suyunu çekmeye başlayınca tavuklar eklenir tekrar fırına verilir suyunu tamamen çekince kontrol edildikten sonra fırından alınır.
  • Üzerine bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun şahane bir lezzet denemeniz tavsiye edilir👍🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder